Egzamin III klasy Branżowej.

Dnia 1 lipca 2021r. w naszym Ośrodku uczennice klasy III Niepublicznej Branżowej Szkoły I Stopnia w Węgrzynowie przystąpiły do egzaminu praktycznego zewnętrznego potwierdzającego kwalifikację  zawodzie TG.07 Sporządzanie potraw i napojów. Egzamin został przeprowadzony przez Okręgową Komisję Egzaminacyjną. Aby zdać egzamin należało uzyskać z części pisemnej, co najmniej 50%, natomiast z części praktycznej co najmniej 75%.


Egzamin praktyczny polegał na wykonaniu zadań zawartych w arkuszu egzaminacyjnym. Uczennice miały sporządzić bliny ziemniaczano-marchewkowe, sos pietruszkowy i sałatkę jarzynową. Czas przeznaczony na wykonanie tego zadania wynosił 120 minut. Egzamin przebiegł pozytywnie. Trzymamy kciuki za jak najlepsze wyniki.


Tagi: Egzamin

Copyright © 2015 University. Created by m.grzyb.pl | Design by W3layouts