Szkolenie z gastronomii " Potrawy aromatyzowane afrodyzjakami ".

Dnia 04.02.2021roku odbyło się szkolenie dla uczennic I, II i III klasy Niepublicznej Szkoły Branżowej I stopnia w zawodzie kucharz. Tematem szkolenia były ""Potrawy aromatyzowane afrodyzjakami ".


Uczennice przygotowały pod kierunkiem kucharza następujące potrawy: sałatkę mozzarellą z grillowanymi brzoskwiniami i rzodkiewką na dresingu pomarańczowym,  polędwiczki wieprzowe w mchu pietruszkowym, wędzonej śliwce w winie i purre ziemniaczane oraz torcik kajmakowy z wiśniami, orzechami i pierzynką czekoladową. 
Szkolenie zakończyło się degustacją sporządzonych potraw oraz wręczeniem certyfiktów ukończenia szkolenia dla naszych uczennic. 


Tagi: Szkolenie

Copyright © 2015 University. Created by m.grzyb.pl | Design by W3layouts