Zajęcia praktyczne w zawodzie - kucharz.

Wykształcenie gastronomiczne to pierwszy etap na ścieżce zawodowej kucharza. Dobry kucharz to naturalnie odpowiednio przygotowany człowiek do pracy, ale także ten, który uwielbia swoje zadanie. Ma wyobraźnię kulinarną, posiada wiedzę na temat wyposażenia gastronomicznego, podstaw żywienia i dietetyki. To zawód wymagający ciągłego doskonalenia swoich umiejętności oraz zdobywania praktycznej wiedzy. Wychowanki naszego Ośrodka uczęszczają do Branżowej Szkoły I stopnia kształcącej w zawodzie – kucharz. Dziewczęta zdobywają wiedzę i umiejętności na miarę bardzo dobrze przygotowanego i wykształconego pracownika branży gastronomicznej. Podczas zajęć praktycznych uczennice pracują efektywnie i z przyjemnością. Przygotowują różnego rodzaju dania zimne i gorące, słodkie desery i ostre przekąski. Za każdym razem zaskakując swoją inwencją.



 


Tagi: Zajęciapraktyczne. Zajęciapraktyczne.http://www.wegrzynow.pl/admin/g

Copyright © 2015 University. Created by m.grzyb.pl | Design by W3layouts